Carolina

Måndag

Publicerad 2010-01-11 19:03:52 i Allmänt,

Yes... nu har jag startat...
Det är nu socker förbud i mitt liv.. har faktiskt längtat lite till denna dag, min mage var nog lite less på all skit som jag tröck i mig nu på slutet... godis, JULMUST i massor, oboy och gud vet allt..
Men nu är det stopp... Idag har jag mått sådär, min mat plan gick inge vidare, så det har varit en del skakningar av två orsaker.. hungrig, sockerbehov... shit, det var lättare att sluta röka än detta i år... men jag vet att jag klarar det, för jag har gjort det förr...
Nu kommer mamma snart och hämtar mig, vi ska åka och handla... min bil har typ lagt ner totalt, måste inhandla ett nytt batteri.
Efter handlingen ska jag upp till stallet och longera Bounty sen fodra...


Varför denna bild??.. hm.. ingen aning.. haha!! :-)

9 månader sen sista ciggen...

Publicerad 2010-01-09 22:18:22 i Allmänt,

Åkte som sagt var till Torpet efter den kalla ridturen, shit vad jag frös om fötterna.. men men  nu är dom varm.

Kom på en sak, det är 9 månader sen jag sluta röka, då hade jag rökt i 10 år ungefärt...
Gah, vad duktig jag var/är.. visst har jag varit lite sugen nu och då men inte mer än att jag har kunnat låta bli...
Hade jag vetat att det var såhär lätt så hade jag nog slutat för länge sen, men jag tror att det måste vara rätt tidpunkt och att man själv vill, ingen kan nånsin tvinga nån till att sluta röka.. då gör man inte det med hela sitt hjärta och jag tror att det är ett måste för att klara av det. När jag val blir sugen nu, så är det mest dethär med att sitta ute själv och bara fundera på livet, som jag saknar (det går ju att göra ändå).. det är inte själva rökandet.. kan till och med tycka att det ser riktigt äckligt när folk röker nu för tiden.. helt otroligt.. jag hoppas iallafall att detta håller i sig, eller rättare sagt, jag har ju bestämt mig att aldrig börja igen.. (jo, kanske unna mig en och annan när jag är pensionär)... haha!!
Det finns iallafall så mycket annat i livet som jag kan njuta av, och det gör jag... tro mig!!

Nu ska jag njuta av att vara här....

           

Lördag

Publicerad 2010-01-09 14:04:33 i Allmänt,

Min bil ville inte starta idag... kall och trött antar jag... den har ju varit väldigt amper dom senaste kalla dagarna, så jag är väldigt tacksam för det..
Nu är jag hos mor, väntar på syster som ska ät korv med bröd nu. Sen ska vi bege oss ut på en tur i det fina vädret.
Vi var nyss ut och kapade ner några aspar till hästarna, så dom har nåt att pilla på ute i hagen.

Efter ridturen tror jag att jag åker norrut.. ;-) Behöver en eller två kramar....


                                       Bounty
                             (foto: Carro Steeringer)

Jag är trött..

Publicerad 2010-01-08 21:58:43 i Allmänt,

..riktigt, riktigt trött.. det känns att jag har fått sova nästan precis hur länge jag velat denna ledighet. Blir ju inte ett dugg bättre av att det är apkallt hela tiden.. fryser som en idiot.
Jag har nog inte frysit så här mycket på många kalla vintrar.. tror att min kropp blev lite för kall den där dan som syster och jag tillbringade i bilen i -25grader i 3 timmar, här i början av julen.. nu fyser jag nästan hela tiden, spelar igen roll hur mycket kläder jag har på mig.. usch!!
och mer tråkigheter är att Signe nu är halt, så nästa fredag ska vi åka till vet. med henne, på en riktig koll.. jag vill veta vad det är för fel eller vad det är....
bittert inlägg men så är det nu.... eller jag är inte så bitter men min trötthet gör mig såhär... så nu ska jag gå och sova... god natt!!
Saknar min Tomas enormt jätte mycket... ska snart ringa han.. :-)

Hemma

Publicerad 2010-01-06 21:46:31 i Allmänt,

Resan hem gick fint, bilen höll hela vägen.. TACK!! hade gärna inte blivit stående idag med en trasig bil... men hörde på radion att det stod några bilar här och där.. hua!!  dom tycker nog att det är lätt kallt oxå.
Jag hällde i k-sprit i tanken idag, för säkerhetensskull.. tur säger jag tt jag har en man som är grym på bilar, han kollade allt ordentligt innan jag åkte. :-)

Stackars Matilda satt i bak och frös och gnällde, så efter halva vägen fick hon flytta fram och sitta på golvet, lite varmar där iallafall...hon blev riktigt nöjd.
Har kommit på nu att jag MÅSTE inhandla ett par riktiga vinterskor, foppisar var sådär idag!! :-)

Som kallast på vägen visade termometern...        
                
 
Hemma var det "bara"....




Nu så..

Publicerad 2010-01-06 17:19:15 i Allmänt,

Vilken fantastiskt seg dag detta blev, men nu ska jag göra ett ryck.. först ska jag gå ut och sätta i mototrvärmaren i bilen.... känns som att det är ett måste idag för att den ska starta överhuvudtaget.. efter det ska jag laga mat, på dagens matsedel står det kassler.. efter maten beger jag mig söderut... trist men sant! min prins stannar här och jobbar... ännu tråkigare..

Det roligaste med att vara i Arbrå är att jag ska rida min Signe, har ju satt igång henne nu. Ridit 2 dagar.. hon är SÅ fin.. har iallafall varit väldigt nyttig för mig att rida Bounty i 3 veckor.. känns sån skillnad när jag nu rider Signe...allt är så mycket lättare.. kul!! 

Nä, nu så!!!

-26 grader ute och 14 grader inne...

Publicerad 2010-01-06 12:57:25 i Allmänt,

Jippi!! vad jag tycker om detta, nu eldas det som attans här för att få upp nån sorts värme..
men jag ska väl vara glad, det finns nog ställen här i landet där det är ännu kallare....

Nu ska jag iallafall fixa frukost, mysharen ligger fortfarande kvar i sängen och myser.. men jag är så hungrig att jag läre kliva upp.. oboy och macka blir det idag... mums!! snart är ju den tiden ett minne blott i några månader, men jag vet inte om jag ska börja i morgon eller på måndag.. hm.. återstår att se...

Trettondagsafton

Publicerad 2010-01-05 19:11:57 i Allmänt,

När jag tänker på Trettondagsaftonen så tänker jag på när jag var liten.
När vi bodde i Hå, i Hå hade (vet inte om dom fortfarande har) en maskerad. som alla våra föräldrar alltid var med på.. alltid så var det något tema på klädsel, kommer ihåg när dom hade "ombytta roller" vi har massa kort från den gångenm också.. men jag var alltid så avundsjuk på denna kväll, jag var nästan alltid med och tittade när mamma gjorde sig i ordning.. Nu flyttade vi ju därifrån för länge sen, men jag vet att mamma och Magnus var där många år även när vi bodde i Runemo.
För mig personligen så innebär denna dag bara en ledig dag efteråt, har ingen tradition, vilket jag tycker är väldigt trist! man kanske ska fundera ut en tradition... ;-) 

Men denna kväll ska jag tillbringa här på Torpet men min älskade Tomas, ska äta fläskfilè och dricka vin...
Kan inte bli mycket mysigare faktiskt.. jag tror att jag har hittat det jag vill ha som min tradition, på Trettondagafton faktiskt... :-) 

Tankens kraft

Publicerad 2010-01-05 17:18:02 i Allmänt,

Tänk vad tankens kraft är enorm..
Det finns saker som har hänt i mitt liv, som jag vet att min tanke har varit inblandad i att det skett.. 
Det jag tänker på är ju naturligtvis bra saker, finns nog en del dåliga saker som hänt för att jag tänkt så också.. men det funderar jag inte nå mer på.. 

Just nu tror jag enormt mycket på en väldigt positiv sak (finns ett par till också), och jag vet att det kommer gå vägen... känner det på mig!! Jag vill verkligen det, behöver det!! men det finns bara i min tanke och ska stanna där, tills jag vet hur det blir... 

Tänk positivt det lönar sig!!!

Testar mig fram..

Publicerad 2010-01-05 16:30:59 i Allmänt,

Jag håller på och försöker lära mig detta med design på bloggen.. går sådär, så det kanske kommer se lite sådär ut här ett tag. men jag lär mig lite sakta men säkert!!! :-)

Lördag

Publicerad 2010-01-02 20:51:54 i Allmänt,

Är nu tillbaka hemma än sväng..
Mamma har en kurs som jag är med på. Teori idag en timme, sen hopplektion. Gick faktiskt riktigt bra. Bounty gör sitt bästa, hoppning i morgon igen...
Då ska jag oxå ta Signe på en tur för första gången sen hon gjorde illa sig.. ska bli spännande, hoppas bara att hon håller alla 4 benen på marken....

Har nyss rensat kylen.... den luktade APA!!! hittade iallafall både det ena och det andra som kan ha orsakat denna mindre härliga doft...

Nu ska jag äta en mandarin och dricka bubbelvatten... Härliga lördag.. :-)

Nu är det....

Publicerad 2010-01-01 16:24:11 i Allmänt,

... 2010 ...

jag vet, med tanke på hur bra 2009 blev för mig, att 2010 kommer bli lika bra eller till och med bättre... :-)

 



*Kärlek*

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela