Carolina

Jag räknar ner...

Publicerad 2008-07-16 15:02:14 i Allmänt,

Nu är det exakt 2 dagar och en kvällsfodring kvar... sen har jag 3 veckors semester.... FANTASTISKT!!!!
har aldrig haft så lång semester tidigare!!!
:)

Holken

Publicerad 2008-07-12 11:39:45 i Allmänt,

Idag åker vi. Alla stressar runt som tokar i huset för att inte glömma bort något. Det enda man hör är det eviga tjatet; Vilma! Har du packat med lakan? ja. Vilma? Du tog en handduk va? ja. Vilma! Kom du ihåg kudden? nej. Spring in och hämta den då! Hela tiden. Men till slut är vi klara och vi bär iväg. I de närmaste 7-8 timmarna kommer jag bara se en massa hus och träd och bilar och ängar när vi svischar förbi på såsom landsvägar eller E4an. Vi börjar närma oss, jag ser Kyrkan och kyrkogården åka förbi och snart skymtar jag en liten gul skylt med röd ram där det står "verkholm >". Vi svänger höger. Nu börjar husen komma fram och efter några hundra meter svänger vi in på en liten liten skogsväg och så stannar pappa bilen. Äntligen! "Nu är vi i Mönsterås igen!" Pappa kollar upp mot den gamla stugan.

Vi tar några väskor och går upp för den lilla backen mot huset. Medans pappa går bakvägen och öppnar står jag och mamma och väntar utanför ingången. Jag kollar ner mot vattnet. Bryggan är i och det lyser på andra sidan vattnet. Nån motorbåt åker förbi. jag sniffar i luften. Den här lukten glömmer jag aldrig. Tillsammans bildar Skog vatten och det gamla huset doften till min sommarstuga. Holken.

"Kommer du Vilma? det finns fler väskor i bilen." Pappa har öppnat och börjar gå ner mot bilen igen. jag kliver in i det lilla köket. Det är väldigt lågt i tak och man får bara plats två vid diskhon och spisen. Precis bredvid dörren är det en brant trappa upp på loftet där fyra sängar står. Jag går upp och ställer min väska vid den sängen jag ska ha. Sen går jag förskiktigt ner igen.  

När Pappa var liten var det hans faster som ägde den lilla stugan som då bara hade kök och loft och utedass. Sen köpte farfar den av henne och byggde en utbyggnad så att vi fick toalett och vardagsrum och uterum. Sen säkert 12 år tillbaka eller mer har pappa och hans systrar varit i stugan på somrarna. För några år sedan byggde farfar ytterligare en stuga så att fler kunde vara här i Mönsterås viken samtidigt. Nu har Pappa och hans syskon tagit över stugan efter Farfar eftersom han börjar bli för gammal säger han.

Varje sommar i juli åker vi hit. Jag mamma och pappa. Eftersom att mina syskon är vuxna kommer dom kanske ner en helg eller så bara. Vattnet är salt och badbart. Men bottnen är inte lika bra. Därför tar vi den lilla motorbåten ut en bit istället och badar.

Att åka till Holken är något som jag ser fram emot varje sommar. Jag trivs här. En cykeltur på mindre än 10 minuter så är man inne i själva mönsterås. Perfekt.

En sommar utan Holken skulle vara en sommar utan.. jaa... utan.. nä det skulle helt enkelt vara fel. För det finns ingen sommar utan Holken.

Skrivet av min syster Vilma på lunarstorm..

Regn Regn Regn..

Publicerad 2008-07-12 08:13:58 i Allmänt,

Igår var jag nog med om den absolut värsta höavlastningen i hela mitt liv..
Magnus ringde i torsdags och frågade om vi kunde hjälpa till att lasta av lite balar.. ja, det går väl snabbt.. 450 balar är väl inget... jo.. det är en j-la massa när dom ligger på en LÅNG ensilage vagn och det SPÖ regnar ute... och det var just ute jag stod och kastade av dessa tunga balar...  helt otroligt.. det hade varit fint väder hela dan men just dom två timmarna det tog för oss,så vräkte det ner.. pissblött överallt.. jag, mamma och alla dessa balar.. även dom två inne i ladan var pissblöta men inte utav regn... mer svett.... :) hoppas bara att balarna klarar sig... är dock lite mör i dag och förkylningen.... nej.. den är mindre bra...

Och nu regnar det också och jag ska åka och titta till hästarna på betet.... sen är det skura, skura ,skura som gäller...

Lätt seg...

Publicerad 2008-07-10 08:19:10 i Allmänt,

Nu sitter jag på mitt arbete och har insett att denna dag inte kommer gå i rappet, varesig av sig själv eller av mig...
för det första så är jag jätte förkyld även idag och har varit det i en vecka nu.. jippi!! :(

Sen var jag igår på "skördefest" med mina hö-arbetskamrater.. villsäga.. Jag, Roosa, Hunken, Chefen, Rolf, och Evald.. vi var till Orbaden och åt och drack... det var trevligt och jätte god mat.. men jag känner att jag har en liten träkeps idag.. fast jag ska nog skylla på förkylningen tror jag...den tar liksom ändå över på nåt underligt vis.. nåja.. nu ska jag dricka en kopp kaffe, ge mig själv en el stöt och sätta lite fart...

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela